Най-добрият ни тенисист Григор Димитров  се класира за полуфиналите на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров  се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна полуфинал на турнира в Мелбърн |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров  се класира за полуфиналите на шампионата на твърда настилка в Мелбърн (Австралия) с награден фонд 521 000 $. Надпреварата е подгряваща за първия от годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия.

Поставеният под номер 3 в главната скица Димитров надви над Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:7(5), 6:0, 7:5 след 2:47 часа игра, откакто навакса закъснение от 2:5 в третата част.

26-годишният нидерландец пръв осъществя пробив за 3:2, само че българинът незабавно го върна, след което се стигна до тайбрек. В него Ван де Зандсхулп взе последните две разигравания, а с това и сета.

Във втората част Димитров беше праволинеен и за 28 минути стигна до равнене, откакто не даде даже гейм на противника.

Нидерландецът, 57-и в международната класация, реализира брейк за 4:2 в решителната трета част, а при 5:3 сервираше за мача. Той поведе с 40:15, само че пропусна двата следващи мачбола и Димитров върна пробива, а по-късно и изравни.

Последва маратонски гейм при сервис на Ван де Зандсхулп, минал през девет равенства, в който хасковлията се възползва от петата си опция и осъществя още един брейк за 6:5. Последният гейм в дуела също беше трагичен, като Димитров избави още две благоприятни условия за пробив и въпреки всичко затвори мача при първия си късмет.

С триумфа той проработи 27 220 $ и 90 точки за международната класация, в която заема 28-ата позиция. За място на финала 30-годишният българин ще играе против квалификанта Максим Креси (САЩ). Той е на 24 години, роден е и израснал във Франция. Заема 112-о място в класацията на АТП и няма основни триумфи в кариерата си, само че е спечелил три трофеи от сериите " Чалънджър ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР